Pichu, Pikachu & Raichu i Pokémon Sun & Moon – så hittar du dem

pokemon-ultra-sun-moon

Här berättar vi hur du får tag på Pichu, Pikachu och slutligen Raichu i spelet Pokémon Sun och Moon till Nintendo 3DS / 2DS.

Det är inga konstigheter när man väl känner till processen men det kan ta lång tid innan du får lägga händerna på en Pikachu, eller ens Pichu om du har otur.

För att komma igång måste du fånga en Pichu och det gör du genom att gå till Route 1 och vidare till Hau’oli City. I dessa områden har varje möte med en pokémon cirka fem procents chans att vara en Pichu.

Så när du väl stöter på en gäller det att vara försiktig i striden så Pichu inte svimmar och försvinner. När du kastar din pokéboll är det viktigt att det är en Friend Ball för att maximera Pichus happiness-nivå, eller friendliness.

Anledningen till det? Enda sättet för att Pichu ska evolva till en Pikachu är genom att nå maximal happiness. En Friend Ball gör att Pichu börjar med happiness-nivån 200 — en perfekt start på er vänskap alltså.

När du fångat din Pichu är målet att öka dennes happiness-nivå tills den evolverar. Det gör du på följande vis:

  • Ge Pichu vitaminer och bär regelbundet
  • Slåss regelbundet men låt den aldrig svimma (det sänker nivån direkt)
  • Att ge Pichu Soothe Bell är också ett bra sätt att öka nivån snabbt
  • Låt Pichu vara med i ditt party hela tiden tills den når maxnivån

När Pichu når maxnivån kommer din pokémon att evolva till Pickachu automatiskt nästa gång den går upp i level. Svårare än så är det faktiskt inte. Tänk bara på att det inte finns någon synlig mätare för happiness så det gäller att nöta på tills det går vägen.

picho-evolve-pikachu-pokemon-sun-moon

Okej, så nu har du din Pikachu, hur gör man då för att få en Raichu? Det krävs en Thunder Stone som du ger till Pikachu — det är allt.

Stenen hittar du längs Route 8 när du går in i en liten park för husvagnar. Gå runt en av husvagnarna så finner du stenen där. Enkelt, eller hur? När du ger den till Pikachu kommer den alltid evolvera till Alola-formen om du befinner dig i Alola.

Tänk också på att alltid levla upp din Pikachu så mycket som möjligt, gärna till level 58, innan du evolvar den. Anledningen är att det inte går att lära sig fler egenskaper efter att den blivit en Raichu. Och Pikachu slutar lära sig egenskaper efter level 58.

raichu-pokemon-sun-moon

Så nu är bara frågan huruvida Raichu är bra eller dålig. Pichu svimmar för minst lilla i skada medan Pikachu knappt är mycket bättre. Och Raichu tåler visserligen lite mer, men i slutändan rekommenderar vi att du bara behåller dessa pokémon för att det är skoj.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.