Half-Life får mindre uppdatering som löser småbuggar

half-life-original

Valve har släppt en mindre uppdatering till Half-Life som löser en mängd buggar. Själva innehållet är kanske inte mycket att orda om (du kan läsa om alla fixarna längre ner) men det faktum att Valve uppdaterar ett spel med nära 20 år på marknaden är värt att uppmärksamma.

Få spel har rönt så stora framgångar, varit så omtalade och hett debaterade som Half-Life. Ett spel som släpptes 1998 till PC i Europa och som fick en uppföljare i Half-Life 2 sex år senare. Trots sin höga ålder så fortsätter utvecklaren Valve att underhålla spelet, om än bara lite då och då.

Den senaste i raden löser inga tunga buggar utan riktar sig främst åt specialinriktade krascher som knappast drabbat den stora mängden spelare. Här är de fem buggfixarna som Valve släppt till Half-Life.

  • Fixar en krasch när felskrivna teckensträngar skrevs in i spelets konsol.
  • Fixar en krasch när spelet laddar en speciellt felskriven BSP-fil.
  • Fixar bugg som gör att speciellt skrivna SAV-filer kan skapa filer i spelmappen.
  • Fixar en krasch när spelaren snabbt byter vapen med begränsad livslängd.
  • Fixar en krasch vid inställning av egna dekaler i spelet.

Som ni förstår är det här pyttebuggar som knappast gör något väsen av sig. Men Valve har ett rykte om sig att underhålla sina spel, även om det inte gäller hela spelserier (ja, vi tänker så klart på Half-Life 3, spelet som aldrig kommer eller ens erkänts av Valve).

Om du nu sitter och funderar på vad sjutton Half-Life och Half-Life 2 är för spel så rekommenderar vi att du besöker deras respektive produktsidor (länkarna ovan) på Steam. De kostar inte mycket men du får en ordentlig dos spelkultur rakt ner på hårddisken.

Givetvis kommer de att se något daterade ut med tanke på hur gamla de är. Men se bortom pixlarna, släpp din mobiltelefon och ge dig ut på jakt efter aliens med den klassiska kofoten i hand. Du kommer inte att ångra dig, vi lovar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.