Assassin’s Creed Valhall blir mycket snabbare med ny uppdatering (v1.4.1)

Du måste installera om hela grundspelet med version 1.4.1

assassins creed valhalla fight 2020

Assassin’s Creed Valhalla har fått en uppdatering som gör att spelet presterar betydligt bättre än tidigare och samtidigt lägger grunden för framtida förbättringar.

Version 1.4.1 av Assassin’s Creed Valhalla gör bland annat att spelets filmsekvenser laddar snabbare, att data som laddas medan du rör dig i spelvärlden strömmas snabbare samt generellt förbättrad prestanda.

Prestandafixarna i v1.4.1 är mer än önskvärda om du kör i 4K med raytracing.

Läs mer: Assassin’s Creed Valhalla kan få raytracing & äkta 4K på Xbox Series X / Playstation 5

Minskar storleken på installationen av Valhalla – med 1GB

Det låter riktigt bra och vi kan knappt hålla oss tills vi får chansen att prova version 1.4.1 av Assassin’s Creed Valhalla. Men det finns en rejäl hållhake som kanske ställer till det för en del. Och det är att uppdateringen kräver att hela spelet installeras på nytt.

Ja, du läste helt rätt. Du måste installera om hela spelet om du vill använda uppdateringen.

Anledningen är att data som redan laddats ner måste struktureras om på ett sätt som gör att den traditionella uppdateringsprocessen inte fungerar. Fördelen här är att istället för att ta många extra gigabyte som normala uppdateringar gör så minskar faktiskt den totala storleken med en hel gigabyte.

Assassin’s Creed Valhalla tar normalt 78GB på hårddisken, men efter version 1.4.1 så minskar utrymmesbehovet till 77GB. Bra där Ubisoft!

Läs mer: Spel slutar fungera i Windows 11 & Windows 10 (Intel Alder Lake)

Expansionerna i Valhalla måste INTE ominstalleras

Nämnvärt är att det bara är själva grundspelet som omfattas. Om du har expansionerna Wrath of the Druids och Siege of Paris så behöver de inte ominstalleras. Det sparar dig en hel del gigabytes nerladdning från internet.

Och på tal om expansioner så är version 1.4.1 en förberedande uppdatering till nästa års enorma God of War-liknande expansion som det ryktats länge om. Expansionen kan heta (obekräftat!) Dawn of Ragnarök och vi är mer än taggade på att lägga vantarna på den när den släpps.

Läs mer om den nya uppdateringen och de olika nedladdnings- och utrymmesstorlekarna på Ubisofts officiella supportsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.