Assassin’s Creed Valhalla kan få raytracing & äkta 4K på Xbox Series X / Playstation 5

assassins creed valhalla fight 2020

Visste du att Assassin’s Creed Valhalla inte stöder raytracing (strålspårning) eller äkta 4K-upplösning på Xbox Series X och Playstation 5?

Spelet har riktigt skarp och detaljerad bild, och ljussättningen är ruskigt fin. Men det kan bli bättre. Och Ubisoft säger att förbättringar är på gång till spelet.

I en intervju säger Julien Laferriere, producent på Ubisoft, att Assassin’s Creed Valhalla ska optimeras för att bättre dra nytta av den extra kraften i nya generationens spelkonsoler.

Lästips: Bästa tipsen för Assassins Creed: Origins — allt du måste veta

Det kommer även optimeringar för PC. Mer specifikt till de som har lite dyrare datorer med extra kraftfull och kapabel hårdvara. Som grafikkort i senaste RTX 3000-serien.

Redan vid lanseringen hade Assassin’s Creed Valhalla optimeringar för de nya spelkonsolerna. Det visas bland annat genom stöd för 60 fps och Smart Delivery direkt vid släppet.

Och efter lanseringen har teamet bakom Assassin’s Creed Valhalla mest fokuserat på buggfixar och mindre optimeringar. Som att minska så kallad screen-tearing på Xbox Series X, ett problem som gjorde spelet nästan ospelarbart för en del gamers.

Arbetet med buggfixar fortsätter idag, men fokus för teamet har flyttats mer åt de större optimeringarna nu.

We’ve got great reception on PS5, Series X, and PC as well – people are definitely enjoying the high-end capabilities of the game, so we want to continue to capitalize on that.

Det är oklart exakt när eller om Assassin’s Creed Valhalla uppdateras med stöd för raytracing och äkta 4K. Vi vet att arbetet på går och att en uppdatering till spelet kan släppas tidigt under 2021.

Lästips: Assassins Creed Origins storsäljer – krossar föregångaren Syndicate

Innan Ubisoft lägger för mycket arbete på raytracing, 4K och liknande så finns några intressanta (men ack så irriterande buggar) kvar att fixa. Exempelvis ”fyllebuggen” som gör att Eivor fortsätter vara full efter en dryckestävling om du sparar spelet för snabbt efter tävlingen. En annan irriterande bugg gör att du inte kan ha lika mycket ammunition till pilbågen som egentligen är tänkt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.