Assassins Creed Origins storsäljer – krossar föregångaren Syndicate

Assassins Creed Origins

Assassins Creed Origins tog spelvärlden med storm när spelet släpptes tidigare i år. Så mycket att försäljningen rapporterats vara dubbelt så hög som föregångaren i serien, Assassins Creed Syndicate.

Detta enligt Yves Guillemot som är CEO på utgivaren Ubisoft. Samtidigt säger han andra spel som Mario and Rabbids: Kingdom Battle och Tom Clancy’s Ghost Recon Wildlands bidragit till ett starkt kvartal för Ubisoft.

Assassins Creed Origins släpptes den 27 oktober till Xbox One, Playstation 4 och PC. Handlingen utspelar sig under det antika Egypten med nya speltekniker, större handling och öppnare landskap än tidigare. Något som klart uppskattades av spelarna.

Tidigare har Ubisoft släppt ett Assassins Creed-spel varje år, men efter 2015 års Syndicate-lansering valde de att hoppa över ett år. Den extra tiden lades på utvecklingen och slutligen finpolering av Origins.

The success of these releases – notably the 100% sales growth for Assassin’s Creed Origins – combined with solid live operations demonstrate[s] that Ubisoft is ideally positioned to deliver further growth in future fiscal years, both in terms of financial performance and shareholder value.

Resultatet lät inte vänta på sig. Recensionerna och spelarna är i stort eniga om att nya spelet är en vinnare. Kanske inte fullt ut på alla punkter, men i stort i alla fall. Tillräckligt för fullkomligt krossa Syndicate i försäljning.


Läs också: Bästa tipsen för Assassins Creed: Origins — allt du måste veta


Frågan är då – vilken plattform ska man köpa spelet till? Absolut bäst är till PC om du har en extrem dator som klarar 4K i 60 fps. Steget under är Xbox One X, därefter Playstation 4 Pro. Från det är valet fritt mellan Xbox One och Playstation 4 som presterar likvärdigt.

Det bör sägas att skillnaden mellan 4K och full-HD är enorm i det här spelet. Du kommer att se en stor skillnad och det är absolut värt att investera i en dyrare spelkonsol eller gamingdator, om du har en matchande skärm eller tv så klart.

Har du testat Assassins Creed Origins? Vad tycker du om spelet? Skriv en rad och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.