Nya Intel-drivrutiner ger stöd för HDR på YouTube & Netflix

Intel Logo 950px

Har du en nyare Intel-processor i din bärbara dator kan det vara läge att uppdatera grafikdrivrutinerna. Det kan nämligen finnas stöd för HDR att hämta om datorn använder UHD Graphics 620 eller HD Graphics 620.

Grafikkretsarna som det gäller finns i processor-serierna Coffee Lake, Kaby Lake och Skylake från Intel. De öppnar för uppspelning av HDR-material på videotjänster som Netflix och YouTube, men tänk på att det krävs en extern skärm med stöd för HDR om du ska få ut maximalt av stödet.


Denna måste anslutas via HDMI för full 10-bitars färgvisning och dra nytta av videobehandlingen med DirectX 12 som krävs. Idag är det få vanliga datorskärmar som stöder HDR, men de blir allt vanligare på marknaden.

Förutom HDR-stödet får du även stöd för Windows Mixed Reality, en VR-lösning från Microsoft som bland annat används av Acer, HP, Dell och Lenovo. För att det ska fungera krävs att operativsystemet är Windows 10 med senaste Fall Creators Update.

Vidare får du stöd för speltitlar som Middle-earth: Shadow of War och Call of Duty: WWII. Det betyder att Intel har bakat in optimeringar för att spelen ska köras så bra som möjligt, men du kan så klart spela även med äldre versioner av samma drivrutin.

För att uppdatera drivrutinerna på din dator börjar du med att besöka denna officiella produktsida hos Intel. Kontrollera om din processor och grafikkrets finns med i listan över hårdvara som stöds. Om så – ladda ner drivrutinern från samma sida och uppdatera på datorn. Du kan även läsa hela lanseringsinformationen i pdf-format här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.