Files Go håller rent och snyggt på din Android-telefon


Android har en tendens att samla på sig onödiga filer som ligger och skräpar på telefonen. Det är inte lika enkelt att hålla rent som med datorn, och det kan snabbt bildas en stor mängd filer som inte används till något.

Det kan vara rester från installerade applikationer och systemfiler som inte längre är nödvändiga. Och Google har förstått att det kan bli ett problem för många — därför utvecklade företaget applikationen Files Go som ska råda bot på filerna.

Files Go kan både användas för att navigera bland filer och mappar, och städa upp bland onödiga filer. Bland de smarta funktionerna finner vi stöd för att hitta stora filer, som videoklipp och dylikt, som du sedan kan ta bort vid behov.

Det går även att hitta kopior av filer som tar onödigt med utrymme och förslå borttagande av applikationer som sällan används. Det sistnämnda kräver en speciell behörighet som du ger direkt i appen.

Skicka och ta emot filer utan internetanslutning

google files go app beta


En intressant detalj är att Files Go verkar ha funktioner för att skicka och ta emot filer från andra Android-telefoner, helt utan behov av internet. Exakt vad det är hur det fungerar återstår att se.

Help you free up more space in many more ways than before. Suggest removing apps you no longer use to keep your phone fast & feeling new. Recognize and help you remove the spam & duplicate images. Find your important documents without cumbersome and manual effort. Share your files offline – fast & secure – with the tap of a button.

Rent navigationsmässigt så verkar inte Files Go speciellt mycket bättre än andra, befintliga filhanterare. Det är dock funktionerna runtomkring som är mest intressanta, och här verkar Google har lyckats riktigt väl.

Gränssnittet är snyggt och enkelt med kortbaserad layout. Det finns svenskt språkstöd vilket vi så klart uppskattar.

Files Go är bara för beta-test

I skrivande stund är Files Go i en beta-fast och kan officiellt bara användas av ett begränsat antal testpersoner. Det finns dock en installationsfil att ladda ner i så kallat APK-format. För att kunna installera krävs att du godkänner installation av tredjepartsfiler utanför Google Play Store.

Filen laddar du ner webbsajten apkmirror.com, men om du är det minsta osäker rekommenderar vi att du avvakta en officiell lansering via appbutiken.

 

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.