Nu fungerar HomePod Mini med 18-watts strömadaptrar

Kräver version 14.3 eller senare av mjukvaran

Apple HomePod mini
Foto: Apple

Apple har uppdaterat smarthögtalarna HomePod och HomePod Mini med version 14.3 av den inbyggda mjukvaran. Och med nya versionen följer stöd för 18-wattsladdare till den mindre högtalaren.


Det var på Reddit som användare först uppmärksammade nyheten till HomePod Mini. Att de kunde använda den medföljande strömadaptern på 18 watt till iPhone 11 Pro för att driva smarthögtalaren.

Något som före version 14.3 av mjukvaran inte varit möjligt. Den som försökt använda en 18-watts strömadapter (eller lägre) med HomePod Mini tidigare har bara fått ett ilsket lysande, orange sken från högtalaren. Inget mer.

Med version 14.3 däremot är det ett helt annat ljud i skällan. HomePod Mini vaknar till liv utan problem och minst en användare har till och med lyckats få igång den med ett portablet batteri från Cygnett.

Vi ska notera att det inte verkar vara precis alla strömadaptrar på 18 watt som fungera med version 14.3. Men åtminstone Apples egna och ett litet antal andra ser ut att fungera bra.


En teori är att version 14.3 inkluderar ”rätt” strömprofiler för att kunna använda de långsammare strömadaptrarna. Exakt vad skillnaden är vet vi dock inte och det återstår att se.

Din HomePod och HomePod Mini uppdateras automatiskt till nya mjukvaran. Om du är osäker på vilken version som används kan du kolla i Home-appen på din iPhone. Välj hus-ikonen i övre vänstra hörnet, därefter Inställningar och sen alternativet för uppdateringar.