Android 11 är släppt till Samsung Galaxy Note10+ (One UI 3.0)

samsung galaxy note 10 stylus 2019

Efter att Galaxy S20 fick uppdateringen med Android 11 och One UI 3.0 i november och Galaxy S20 FE senare i december så är det äntligen dags för Galaxy Note10+. Den tidigare flaggskeppstelefonen har börjat att få uppdateringen med Android 11 på utvalda marknader i Europa, snart är det dags för svenska användare.


Först ut att få den globala uppdateringen med Android 11 och One UI 3.0 är europeiska användare. Specifikt är det den tyska, spanska och schweiziska marknaden som får nya mjukvaran först. Uppdateringen är redan släppt och rullar ut på till telefonerna i de tre länderna, så det lär inte dröja länge innan Samsung breddar utrullningen till fler länder.

Enligt uppgift kan det dröja fram till slutet på januari 2021 innan Android 11 finns på alla Galaxy Note10+ globalt sett.

Lästips: Nu är Android 11 släppt till Samsung Galaxy S20 FE

Uppdateringen har inte bara senaste Android 11 och nya gränssnittet One UI 3.0 från Samsung. Det följer även med de senaste säkerhetsfixarna från Google (december 2020). Andra förbättringar är ett omarbetat gränssnitt, nya widgets till låsskärmen och ett optimerat Samsung Keyboard.


Versionsnumret att hålla koll på är N97xFXXU6ETLL. Det är sannolikt den näst sista stora uppdateringen till Galaxy Note10+ efter modellens lansering i augusti 2019. Samsung erbjuder minst två års stöd och den första stora uppdateringen med Android 10 släpptes i september samma år som lanseringen.

Lästips: Android 11 & One UI 3 till Galaxy S20 i november

Uppdateringen med Android 11 och One UI 3.0 har sett tre tidigare beta-versioner och en snart två månader lång utveckling. Den första beta-versionen släpptes den 11 november 2020.

För att uppdatera går du till Settings > Software update >  Download and install. Du bör inte förlora några viktiga filer eller inställningar, men det är alltid bra att säkerhetskopiera alla dina viktiga filer innan du startar uppdateringen.