Android 11 & One UI 3 till Galaxy S20 i november

Samsung Galaxy S20

Samsung arbetar på att färdigställa uppdateringen med Android 11 och gränssnittet One UI 3 till Galaxy S20-serien. Det finns en öppen beta-version att prova om du vill, men bäst är att vänta tills den färdiga versionen släpps.


Samsung har inte avslöjat ett exakt datum för när uppdateringen till Galaxy S20-serien kan släppas. Men vi har en indikation på att det sker under årets senare del.

Enligt en officiell landningssida på Samsungs webbsajt i Malaysia är One UI 3 planerad att släppas “från november 2020 och senare”. Det finns även en sydkoreansk Samsung-sida som säger nästan samma sak.

Det finns alltså en stor sannolikhet att Samsung släpper uppdateringar till åtminstone Galaxy S20-serien, och sannolikt även Galaxy Note 20-serien, runt december månad.

Samsung har varit duktiga på att släppa uppdateringar till beta-versionen av One UI 3. Det pågår alltså ett snabbt arbete med att färdigställa allt inför lanseringen.


Många nyheter med One UI 3

När Android 11 släpps med One UI 3 är det stora nyheter som du får i din mobiltelefon. Bland annat helt omarbetade inställningar, en ställbar always-on-skärm, telefonappen har förbättrats och launchern ser helt annorlunda ut. Det är bara några av en lång lista med förbättringar.

Vårt råd är att när One UI 3 faktiskt släpps så avvaktar du lite med att installera uppdateringen. Anledningen är att det ofta smyger sig in buggar och annat otyg som ställer till det. Genom att avvakta en vecka eller två så får du indikationer på om andra drabbats av problem eller inte.

Är du riktigt försiktig väntar du in två småuppdateringar med buggfixar som ofta kommer bara veckorna efter lanseringen av den stora uppdateringen. Då minimerar du riskerna rejält.

Lästips: Samsung Galaxy S20 Ultra – lösningen på problemen med autofokus är här (maj 2020)