Webbkamera-appen EpocCam har sålts till Corsair

epoccam introducing corsair 2020

EpocCam är en populär app till iPhone och iPad som omvandlar din mobila enhet till en webbkamera för datorn. Allt som behövs är en laddningskabel eller WiFi. Och appen ägs numera av tillverkaren Corsair som placerar EpocCam under varumärket Elgato.

Webbkameran du har i din bärbara dator är sällan speciellt bra. Med några få undantag så är de faktiskt ruskigt dåliga, inte minst när det är annat än optimala ljusförhållanden.


Vill du ha riktigt bra bild har du två alternativ. Antingen använder du en dyr, spegellös systemkamera med stor optik – eller så använder du mobiltelefonen. Och det är här EpocCam kommer in i bilden.

Med EpocCam kan du använda din iPhone eller iPad och göra enheten till en webbkamera åt både Windows- och macOS-datorer. Appen har stöd för populära videotjänster som Skype, Zoom, Microsoft Teams och OBS Studio. Bara för att nämna några.

Och appen går nu under helt ny flagg efter att Corsair köpt rättigheterna till mjukvaran. Vi vet inte vad Corsair betalade för EpocCam, men klar är i alla fall att tillverkaren tänker fortsätta tillhandahålla appen som en separat lösning för alla användare

Både gamla och nya användare av EpocCam kan hitta appen på App Store idag. Priset är 8 USD, vilket är cirka 90 kronor inklusive moms. Ett väldigt lågt pris jämfört med att köpa en separat webbkamera, spegellös systemkamera eller någon annan superdyr lösning.

I samband med nylanseringen av EpocCam passade utvecklaren på att släppa en uppdatering som förbättrar upplevelsen med webbkamera-appen. Bland annat med ett snyggare gränssnitt, prestandaförbättringar och stöd för vidvinkelkameror.

Läs mer om EpocCam på appens nya webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.