Nya Xbox Game Bar har uppdaterats – visar datorns belastning

microsoft xbox game bar 2020 1

Microsoft har uppdaterat Xbox Game Bar för Windows 10. Den nya versionen gör det lättare för dig att se hur processorn, grafikkortet och RAM-minnet används. Du kan även se hur hårt belastad hårddisken är.

Xbox Game Bar är en informationsruta i Windows 10 som du kan ta fram genom att trycka WIN + G på tangentbordet. Fördelarna med Xbox Game Bar är flera. Förutom att se hur datorns komponenter är belastade så får du även en snabb överblick över hur olika program påverkar datorns prestanda.

Med en enkel vy indikerar Xbox Game Bar om progam och tjänster som körs har en låg, mellan eller hög resursanvändning. Det gör att du snabbt kan identifiera eventuella problem som måste lösas när datorn inte fungerar optimalt.

Den nya vyn i Xbox Game Bar är en så kallad widget som både är synbar på skrivbordet och som kan hållas synlig när du spelar. Eftersom du kan stänga program direkt via widgeten kan du göra det utan att lämna spelet.

En annan nyhet till Xbox Game Bar är att programmet kan berätta om din dator är redo för senaste DirectX 12 Ultimate. Det finns en hel sektion i programmet bara för den informationen.

Nya versionen av programmet finns tillgänglig för nerladdning och uppdatering idag. Läs mer i artikeln Xbox Game Bar Update: Introducing the Resources Widget.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.