Spotify: Stöd för Google-konton i Android-appen

Spotify Logo

Spotify har uppdaterat sin Android-app så att du äntligen kan använda Google-konto för att logga in på musiktjänsten. Det är nu enklare än någonsin att registrera och logga in till Spotify.

Spotify har sedan flera år tillbaka gjort det möjligt att registrera sig och logga in på musiktjänsten med ett Facebook-konto.

Nu går det även att använda ett Google-konto för samma sak. Alternativet har lagts till i Android-appen och finns precis ovanför alternativet för Facebook-konto.

Med några få tryck på skärmen är du igång och lyssnar på musik med ditt nya konto. Om du däremot redan har ett Spotify-konto så blir det lite knepigare. Du kan nämligen inte ansluta ditt Google-konto till ett befintligt Spotify-konto.

Det går inte att ansluta de två kontona även om du använder exakt samma e-postadress hos båda.

You can’t currently connect an existing account to Google. 
If your Spotify email address is the same as your Google email address, you’re prompted to log in with your email address and password instead. If your Spotify email address is different from your Google email address, you will create a new account if you choose to sign up with Google. 

Förutom Android-appen så har Spotify lagt till stödet för Google-konton till sin webbapp i webbläsaren. Har du däremot en iPhone eller iPad så är du helt ute i kylan. Detsamma gäller för Windows-klienten. Åtminstone för tillfället.

Du kan läsa mer om nyheten hos 9to5google här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.