Så många prenumeranter har Spotify (oktober 2020) – fortsätter blöda pengar

Spotify Logo

Spotify växer kraftigt och har idag dubbelt så många prenumeranter som närmaste konkurrenten Apple Music. Det avslöjar musiktjänsten med en rapport för tredje kvartalet 2020.


Anledningen till att Spotify går kraftigt framåt har bland annat med lanseringen av musiktjänsten i Indien och Mellanöstern. Spotify har också ökat stort på den europeiska marknaden.

Så mycket att Spotify idag har dubbelt så många prenumeranter som Apple. Åtminstone enligt nyhetsbyrån Reuters. Antalet betalande prenumeranter ökade med 27 procent under tredje kvartalet jämfört med samma period förra året.

Totalt har Spotify fler än 144 miljoner betalande användare vid kvartalets slut. Det är 1,4 procent mindre än analytikernas beräkning på 142,5 miljoner användare. Inte dåligt alltså.

Spotify kan nå 154 miljoner betalande användare under Q4

Spotify förutspår att antalet användare som betalar för tjänsten kommer att stanna kring 150 till 154 miljoner under fjärde kvartalet. Det är i så fall en ökning med ungefär 4,2 till 6,9 procent från tredje kvartalet.


Vidare rapporterar Spotify att försäljningen ökade med 14 procent under kvartalet. Den uppgår nu till 1,98 miljarder euro, jämfört med beräknade 2 miljarder euro som analytikerna trott.

En viktig detalj är att Spotify fortsätter att blöda pengar. Mycket pengar.

Enligt rörelseresultatet fortsätter Spotify med ett negativt resultat, det här kvartalet på 40 miljoner euro. Det är dock betydligt bättre än väntade 82 miljoner euro, en skillnad på hela 51,2 procent.

Om du vill ha mer information kan du läsa här: