Uppdatering med One UI 2.5 är släppt till Galaxy S20-serien

Samsung Galaxy S20

Samsung har släppt en uppdatering med One UI 2.5 till alla mobiltelefoner i Galaxy S20-serien. Den nya versionen är tillgänglig för alla marknader inom Europa där Samsung har officiell försäljning – och givetvis är Sverige en av dessa.


Samsung One UI 2.5 introducerades med lanseringen av Galaxy Note 20 tidigare i augusti. Uppdateringen bjuder på en rad nya funktioner och optimeringar. Bland annat stöd för trådlös användning av Samsung DeX, nya egenskaper till videoinspelning med Pro-appen och stöd för gestnavigering i Android med tredjepartslaunchers.

Uppdateringen släpps över OTA vilket betyder att du kan ladda ner och installera versionen trådlöst. Du behöver inte återställa dina mobiltelefon efter uppdateringen är installerad, men det är ändå viktigt att du säkerhetskopierar alla dina viktiga filer innan du startar processen.

Här är versionerna att hålla reda på för de olika mobiltelefonerna:

  • Samsung Galaxy S20: G981BXXU4BTH5
  • Samsung Galaxy S20+: G986BXXU4BTH5
  • Samsung Galaxy S20 Ultra: G988BXXU4BTH5

Notera att 5G-varianterna av de tre telefonerna är först att få uppdateringen. Om du har en Galaxy S20 som endast stöder 4G/LTE så får du vänta lite extra.


Samsung One UI 2.5 är sannolikt en av de sista uppdateringarna till de nyare modellerna innan Android 11 släpps. Det är i skrivande stund oklart om äldre mobiltelefoner som Galaxy S10 och Galaxy Note 10 får uppdateringen med One UI 2.5 separat eller inbakad i Android 11 vid ett senare tillfälle.