Nya Crysis Remastered släpps i september – kan köras i 8K

Nya, omarbetade Crysis Remastered släpps i september. Om du trodde att originalet från 2007 var krävande så kommer den nya versionen att fullkomligt mosa vilken dator som helst du kastar på spelet.

Bland nyheterna hittar vi stöd för att köra spelet i 8K-upplösning (lycka till med det!), högupplösta texturer och ett omarbetad ljussättning. Det finns även HDR-stöd och helt nya partikeleffekter som är bättre på att nyttja dagens moderna grafikkort. Det här är ett grafiskt monster och spelutvecklaren Crytek är inte rädda för att berätta det.

En riktigt spännande detalj som verkligen kommer att göra skillnad är att Crysis Remastered stöder raytracing. Om du har en dator vars grafikkort kan användas till raytracing kan du vänta dig mycket snyggare skuggvisning och mycket mer naturlig ljussättning i spelet.

Crytek släppte nyligen en så kallad teknikdemo som visar några av skillnaderna mellan originalet och nya versionen av spelet. Man kan lugnt säga att ögongodis bara är förnamnet.


Crysis Remastered släpps den 18 september 2020 till Xbox One, Playstation 4 och PC. En grafikmässigt nedbantad variant av spelet släpptes till Nintendo Switch redan i juli 2020.