Razer Productivity Suite – tangentbord, datormus & musmatta

razer pro click 2020

Tillverkaren Razer är mest känd för sina högkvalitativa datortillbehör för gamers. Men visste du att Razer även har prylar för hemmakontoret? Med nya Productivity Suite vill tillverkaren erbjuda en ny svit med högkvalitativa kontorsprylar som är praktiska, prisvärda och som håller länge.

Razer Pro Type

razer pro type 2020

Razer Pro Type är ett tangentbord som använder Razers egna, proprietära orange brytare. Enligt tillverkaren ger brytarna en taktil återkoppling samtidigt som de är tysta. Brytarna ska klara minst 80 miljoner nedslag innan de går sönder och under varje tangent sitter en diod för belysning.

Med belysningen påslagen får du cirka 12 timmars batteritid om du använder det inbyggda batteriet. Utan belysningen får du upp till 84 timmar istället. Givetvis medföljer en laddningskabel om du inte behöver den trådlösa funktionen. Till skillnad från Pro Click används den nyare USB Typ-C istället för micro-USB, vilket är välkommet.

Razer Pro Type kostar 150 euro, eller cirka 1 600 kronor.

Razer Pro Click

razer pro click 2020

Razer Pro Click är en ergonomiskt designad kontorsmus med sensor på 16 000 DPI och åtta programmerbara knappar. För att programmera knapparna används mjukvaran Synapse 3 som finns till både Windows 10 och macOS. Mjukvaran är kostnadsfri och används till många andra av Razers produkter.

Pro Click ansluts till datorn via Bluetooth eller radio (2.4GHz). Du kan använda musen antingen trådlöst eller sladdansluten. Med Bluetooth får du 400 timmars användning från fullt batteri, med radio halveras tiden till bara 200 timmar. Anslutningen för sladd är microUSB till USB Typ-A.

Knapparna på Razer Pro Click är bland annat ett skrollhjul med tiltfunktion, två knappar till tummen och en DPI-ändrare. Undertill sitter en speciell knapp som används till att ändra mellan upp till fyra förprogrammerade prylar. Anslut din Pro Click till prylarna, och använd knappen för att byta på sekunder. Mycket likt hur Logitech gör med sina nyare kontorsprylar.

Razer Pro Click kostar 110 euro, eller cirka 1 200 kronor.

Razer Pro Glide

razer pro glide 2020

Razer Pro Glide är den minst unika produkten i serien. Pro Glide är en musmatta som använder ett mjukt, mikroflätat material ovanpå en glidfri undersida. Det är en bekväm, praktisk musmatta helt enkelt. Utan att stå ut från mängden på ett nämnvärt sätt, utöver den vit-gråa logotypen i övre högra hörnet.

Razer Pro Glide kostar 12 euro, eller cirka 125 kronor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.