Horizon Forbidden West till Playstation 4 behöver två bluray-skivor

horizon forbidden west ps4 2021 4

Om du planerar att köpa Horizon Forbidden West till din Playstation 4 så får du vara beredd på att spelet kräver två bluray-skivor.

Den totala storleken som behövs på hårddisken i spelkonsolen är skyhöga 97GB. Det betyder att spelet precis får plats på en Ultra HD Bluray-skiva, men behöver två vanliga bluray-skivor.


Läs mer: Bilder från Horizon Forbidden West på en Playstation 4 (grymt snygga!)

Horizon Forbidden West är inte det första spelet till Playstation-konsolerna att brytas upp på flera skivor. Även Red Dead Redemption 2 och The Last of Us 2 delades på två.

Med alla tre spelen används den ena skivan för att installera spelet och den andra för att både installera och köra spelet. Om du skaffar Horizon Forbidden West för Playstation 4 och uppgraderar till PS5-versionen så måste ändå skivan vara i.

Det ska sägas att spel som optimerats för Playstation 5 normalt inte behöver lika mycket utrymme på hårddisken när de installerats jämfört med PS4-versionen.

Anledningen är effektivare komprimering och nyare hårdvarutekniker som gör att data kan nyttjas mycket effektivare (och så klart galet mycket snabbare). Ett exempel är Subnautica som kräver 14GB på PS4 och endast 3,5GB på PS5.

Läs mer: Se bilder & video från nya Horizon Forbidden West till Playstation 5 här

Om du planerar att köpa Horizon Forbidden West så hittar du de bästa priserna här:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.