Hitta Tile-trackers med nya Scan & Secure i mobilen (Android, iOS)

Tile Pro 2021
Tile Pro 2021

Tile släpper en ny funktion kallad ”Scan & Secure” som gör att du kan hitta och identifiera bluetooth-trackers i din närhet. Funktionen kommer efter att Apple släppt en liknande lösning för sina AirTags-trackers.

Anledningen till att både Tile och Apple släpper säkerhetsfunktioner för att hitta trackers är en rad kontroverser där bluetooth-trackers används för att spåra människor utan deras vetskap.

Läs mer: Svårare att spåra andra med AirTag i hemlighet med iOS 15.4

En av de mer kända profilerna som spårats i hemlighet med en bluetooth-tracker är modellen Brooks Nader som fick en AirTag placerad i jackfickan utan sin vetskap. Ouch!

Tile presenterade Scan & Secure redan tidigare under 2021 när företaget presenterade sina senaste bluetooth-trackers Tile Pro, Mate och Ultra. Funktionen rullar ut just nu till appen för både Android och iOS.

För att använda Scan & Secure så måste du själv hitta Tile-trackern, ta fram mobiltelefonen och skanna taggen på brickan. Apple AirTags i sin tur annonserar sin närvaro så att din iPhone automatisk aviserar att den finns där. Klart bättre av Apple alltså.

Läs mer: Varningen: TestFlight används av bedragare för att sprida fejkappar

För att använda Scan & Secure så måste du använda en nyare version av din Tile-app för Android eller iOS.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.