Hogwarts Legacy – 14 minuter lång trailer (släpps julen 2022)

Hogwarts Legacy är ett minst sagt hett efterlängtat spel som gömt sig i skuggorna inför att den första officiella trailern skulle släppas. Och nu har vi äntligen fått den första långa videon på hela 14 minuter.

Precis som tidigare har ryktats så är Hogwarts Legacy ett så kallat open-world där spelaren kan röra sig fritt över en stor, öppen spelvärld utan laddningstider. Du kan skapa din egen, unika karaktär och slåss med magi mot spännande varelser.

Läs mer: Nu fungerar Minecraft på Oculus Quest 2 (video)

När du startar spelet och har skapat din karaktär så blir du tilldelad en av de fem stora husen från Harry Potter-världen. Därefter kan du går många av de klasser som erbjuds på Hogwarts eller utforska allt annat som skolan erbjuder.

Slåss mot mörkrets allierade med en hel mängd olika magiska förmågor där du måste se svagheterna och utnyttja dem till din fördel. Det finns så klart även magiska föremål som hjälper dig på dina uppdrag och i striderna.

Hogwarts Legacy släpps till PC, PS5, PS4, Xbox One samt Xbox Series X/S. Spelet är planerat att släppas någon gång under julen 2022.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.