Cyberpunk 2077 kraschar helt på Playstation 4 (om du har spelet på skiva)

Data blir korrupt – gör spelet okörbart trots ominstallation

cyberpunk 2077 art cdpr 2022

Med uppdateringen till version 1.5 så blev Cyberpunk 2077 betydligt bättre. Mänger av buggar fixades, prestandan ökade och det är en hel rad optimeringar som gör spelet generellt bättre på många sätt.

Uppdatering 2021-02-20

CD Projekt Red har släppt en uppdatering till Cyberpunk 2077 som löser problemet med krascher som drabbar versionen som finns på skiva.

There’s a software update for PS4 live now. It addresses the issue with the disc version of Cyberpunk 2077 not launching on PS4 after installing the latest game patch. Please make sure to update your system.Twitter

Om man inte har en Playstation 4 och köpte Cyberpunk 2077 på skiva vill säga. Spelare rapporterar att data relaterad till spelet blir korrupt med version 1.5. Det gör spelet helt ospelbart.

Läs mer: Cyberpunk 2077 drog in 563 miljoner dollar i intäkter

Direkt efter att spelet uppdaterats till senaste versionen så vägrar det starta. Det gäller första generationens Playstation 4, Playstation 4 Slim och den kraftfullare Playstation 4 Pro.

Även några PC-användare har rapporterat att spelet inte längre fungerar.

I vissa fall har ett felmeddelande visats där spelaren uppmanades att radera spelet från spelkonsolen och ominstallera från skivan. Det har dock inte varit en fungerande lösning.

CD Projekt Red har ingen buggfix som löser problemet i skrivande stund. Varken för PS- eller PC-versionen. Åtminstone för datoranvändarna så vet vi att det handlar om en konflikt mellan spelet och ljudmjukvara.

Här har visas spelare hittat en temporär lösning genom att inaktivera ljudkortets drivrutiner innan spelet startar (vilket tar bort en del av det roliga gissar vi).

Läs mer: Cyberpunk 2077 tar bort stödet för Geforce 700-serien & Windows 7

Det är oklart om och när CD Projekt Red har en färdig lösning i form av en ny uppdatering. Marcin Momot är community-ansvarig på spelstudion och han är tydlig med att de känner till problemen, och att de arbetar på att hitta rätt lösningar.

Läs mer om nyheten på webbsajten TechSpot här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.