Hur mycket kostar Microsoft Office 365 och Microsoft 365?

Du kan välja att abonnera eller köpa ett fristående Office-paket

microsoft office 365 logo 2021

Office 365 ingår numera i den mer heltäckande tjänsten Microsoft 365. Du kan välja att antingen abonnera på Office-paketet med en fast månadskostnad, eller köpa ett fristående paket för en högre engångssumma. Här är priserna och funktionerna som gäller just idag.

Viktigt att tänka på är att Microsoft inte är den enda försäljaren av Office-paktet. Det finns auktoriserade återförsäljare och tredjepartsförsäljare som erbjuder betydligt billigare produktnycklar för samma produkter.

Läs mer: Outlook 2007 och 2010 blockeras från Microsoft 365

Att köpa superbilliga Office-produktnycklar från tredjepart

Där Microsoft tar 1 799 kronor för en produktnyckel till Office Home & Student 2021 så erbjuder andra webbshoppar samma produkt från hundralappen och uppåt.

Det kan vara lockande att spara den där tusenlappen, men det finns inga garantier att deras produktnycklar fungerar korrekt när du ska registrera dem. Eller att de fungerar i framtiden om Microsoft kommer på att något är fel med dem.

Om du ändå vill prova lyckan med superbilliga tredjepartssäljare av produktnycklar så ska du tänka på följande:

  • Betala ALDRIG med ditt vanliga betalkort: Använd Paypal eller skapa ett temporärt betalkortsnummer hos din bank eller Klarna.
  • Räkna ALDRIG med att koden fungerar: Var beredd på att kasta bort dina pengar. Det finns inga garantier att koden fungerar eller att du får den.
  • Du får ALDRIG stöd från Microsoft: Om du köper en produktnyckel som inte är direkt från Microsoft så får du inte heller något stöd om den inte fungerar.
  • Du vet ALDRIG om koden är legitim: Var kommer koden ifrån? Är den stulen? Eller från en nyckelgenerator? Eller är den faktiskt legitim? Det vet du aldrig.

Så, nu när vi har skrämt upp dig så kan kort säga att vi själva har provat att köpa en superbillig kod. Under 2021 skaffade vi en för ungefär 180 kronor som registrerades och kopplades till ett konto, och den fungerar än idag.

Har du själv provat eller tänker du göra det? Skriv en kommentar och berätta!

microsoft office icons new 2020 2021

Officiella butiken: Microsoft 365 Family & Microsoft 365 Personal

Pris för Microsoft 365 Family:

  • Årsbetalning: 1 199 kronor
  • Månadsbetalning: 119,99 kronor (1 439 kronor per år, +20% årligen)

Pris för Microsoft 365 Personal:

  • Årsbetalning: 839,99 kronor
  • Månadsbetalning: 83,99 kronor (1 008 kronor per år, +20% årligen)

Se de aktuella priserna på Microsofts officiella produktsida här.

Office Home & Business 2021

Om du inte vill abonnera på Office-paketet så kan du köpa en fristående version. Den uppgraderas inte när Microsoft släpper nya funktioner i framtiden, men får regelbundna uppdateringar med optimeringar, säkerhets- och buggfixar.

Ett perfekt alternativ för dig som vill ha det mest grundläggande som Office-sviten har att erbjuda (exempelvis Word, Excel, PowerPoint och Outlook), och bara behöver dem på en enda dator utan att betala varje månad.

Det finns två varianter du kan välja mellan, den ena är för hemmabruk och studenter, den andra är mer anpassad för företag:

Tänk på det här om priserna

Tänk på att priser ändras regelbundet och Microsoft kan ha höjt sina priser för Office-paktet efter att artikeln skrevs. Tacksamt nog ändrar företaget sällan priserna utan lång förvarning, exempelvis som med företagsabonnemangen för Microsoft 365 som går upp i pris den 1 mars 2022 – med lång förvarning ett halvår i förväg.

Läs mer: Höjda priser för Office 365 och Microsoft 365 under 2022

Kan jag ominstallera Office-paketet på min dator?

Produktnycklarna för Office 365 och Microsoft 365 kopplas till ditt Microsoft-konto när du registrerar dem. Microsoft vet sedan vilken eller vilka datorer som du installerar Office-paktet på, och du kan ominstallera hur många gånger som helst så länge du inte byter dator(er).

Om du måste köpa en ny dator och vill fortsätta använda din singellicens för en Windows/Mac-dator så kan du avregistrera nyckeln från din befintliga dator och koppla den till din nya. Det gör du som inloggad på ditt Microsoft-konto där produktlicensen finns registrerad.

Microsoft har en utmärkt supportsida (på engelska dessvärre) med mer information och hjälp här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.