HBO Max har problem med filmvisning på Apple TV 4K

HBO Max

Filmtjänsten HBO Max har problem med filmer och serier som visas i 4K-upplösning med nyare modeller av mediaspelaren Apple TV. Ett felmeddelande visas om att titeln inte kan visas och problemet drabbar många användare.

Det här är problemet

Det specifika problemet med att HBO Max inte kan spela vissa filmer och serier i 4K-upplösning på nyare Apple TV-modeller.

Alla Apple TV 4K-modeller som använder tvOS 16.1 eller senare omfattas.

Problemet uppstår när den installerade HBO Max-appen har versionsnummer 52.51.1. Den släpptes den 16 november 2022 och uppdateringen installeras automatiskt om du redan har appen på din mediaspelare.

Enligt användare som drabbats så visas felmeddelanden inte med något tydligt mönster. Plötsligt kan en viss titel inte visas, och därefter fungerar det igen efter en tid.

Lästips: HBO Max stängs ner – ersätts av ny filmtjänst

Apple TV 4K
Problemen gäller bara Apple TV 4K-modellerna. Foto: Apple

Den temporära lösningen

Användare som drabbats berättar att de kan kringå problemet med temporära lösningar.

Exempelvis fungerar det att logga ut från kontot i HBO Max-appen och sedan in igen. Det går även att tvinga nedstängning av appen och starta den igen.

Att ominstallera appen är en tredje lösning och den sista är att starta om hela mediaspelaren.

Det finns alltså fyra temporära lösningar som gör att du kommer runt problematiken innan HBO Max har en färdig fix. Och just en sådan är på väg.

HBO har en sista, femte lösning som de tipsade The Verge om – och det är att stänga av HDR. Det har hjälpt flera användare som drabbats.

Lästips: HBO Max: Vi backar inte – trogna kunder får betala mycket mer

HBO Max arbetar på en permanent fix

Chris Willard är kommunikationsansvarig på HBO och han säger till webbsajten The Verge att företaget är medvetna om problemet. Han säger också att en permanent fix är under utveckling.

Det dröjer alltså inte länge innan en uppdatering till HBO Max-appen släpps för din Apple TV 4K-enhet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.