Nu har betalkort från Circle K stöd för Apple Pay

Circle K
Foto: Circle K

Om du har betalkortet Extra Mastercard från Circle K så kan du äntligen lägga till det för betalningar med Apple Pay. Allt du behöver göra är att öppna appen Plånbok, skanna kortet och följa instruktionerna. Inga konstigheter helt enkelt.

Fördelen med att lägga till betalkortet till Apple Pay är att du kan göra kontaktlösa betalningar med både din iPhone och Apple Watch. Bara att dubbeltrycka på sidoknappen, håll nära betalningsterminalen och voila – du har gjort betalningen.

När du lägger till ditt betalkort första gången så måste det verifieras. Det gör du enligt anvisningarna med Spendwise-appen eller ett vanligt telefonsamtal.

Vill du göra det ännu smidigare och slippa betalkortet helt så kan du använda Circle K Easy Fuel-appen. Du registrerar ditt konto, bilens registreringsnummer och betalkortet du vill använda. När du tankar så ställer du bilen vid pumpen, tankar och kör därifrån. Betalningen sker automatiskt och friktionsfritt.

Om du har ett Circle K Extra Mastercard-kort så har du garanterat även Circle K-appen på din mobiltelefon. Tänk på att den skiljer sig från Easy Fuel-appen då den senare endast är till för dig som vill ”blippa bilen” vid tankstationerna, som Circle K kallar det. Den vanliga Circle K-appen är till för att hantera ditt Extra Mastercard-kort, se transaktioner och mer.

Du hittar Circle K-appen här:

En annan aktör som är väldigt sent på Apple Pay-stödet är Coop Mastercard. Tidigare i augusti meddelade Coop att deras betalkort äntligen går att betala med Apples Pay-app. Och ännu tidigare än så, under sommaren, meddelade SEB att deras kort fått stöd för Apple Pay.

Så lägger du till Circle K Extra Mastercard

När du lägger till ditt Extra Mastercard till Apple Pay, Samsung Pay eller Google Pay så skapas ett virtuellt betalkort med ett annat, digitalt kortnummer. Det numret måste du registrera hos Circle K via någon av deras bemannade stationer. Enligt deras anvisningar på circlek.se så går det till så här:

  1. Besök din lokala, bemannade Circle K-station och säg i kassan att du vill lägga till ett nytt kort till Extra
  2. Slå in ditt mobilnummer på pinpaden när du ombeds göra det
  3. Aktivera din Pay-app och välj Extra Mastercard-kortet, håll det mot kortterminalen när du ombeds göra det

Klart! Processen är nu avklarat och det virtuella, digitala kortet är kopplat till ditt Extra-konto vilket ger dig alla rabatter och andra fördelar som det fysiska kortet gör. Svårare än så är det inte.

Via Circle K

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.