HBO Max stängs ner – ersätts av ny filmtjänst

HBO Max

Efter att Discovery och WarnerMedia slogs ihop så var det bara en tidsfråga innan vi skulle få de första, stora förändringarna som ett resultat av sammanslagningen. Nedläggningen av HBO Max är den första som meddelats av nya moderbolaget Warner Bros. Discovery.

Du kan vara lugn – som prenumerant på HBO Max så kommer du inte att förlora åtkomsten till streamingtjänsten än på många månader. Tjänsten kommer att stängas för amerikanska användare under 2023 och först året därpå så omfattas vi på den europeiska marknaden.

Netflix visar INTE alla filmer och serier med reklamabonnemanget

Och nedstängningen sker så klart inte för att jäklas med användarna, utan Warner Bros. Discovery har en större plan bakom HBO Max som ska göra streamingtjänsten ännu bättre; nämligen en sammanslagning av HBO Max och Discovery+ till en ny, ännu okänd streamingtjänst med ett större utbud för alla.

Tillsammans har HBO Max och Discovery+ cirka 92 miljoner prenumeranter globalt räknat. Warner Bros. Discovery hoppas kunna öka den siffran till 130 miljoner fram till 2025.

Netflix tappade 1 miljon prenumeranter under Q2 2022

Ett sätt att växa antalet prenumeranter är att erbjuda både en betalvariant likt HBO Max har idag, och en kostnadsfri men reklamfinansierad variant som Netflix planerar att göra framöver.

Är du en av de lyckliga som kunde använda specialerbjudandet om att streama på HBO Max för bara 44 kronor per månad när tjänsten släpptes i Sverige? Det finns ingen information om huruvida det priset kommer att förändras när sammanslagningen mellan tjänsterna är gjord, men vi kan nog räkna med en saftig prishöjning för att finansiera hela saken.

Via AppleInsider

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.