Netflix tappade 1 miljon prenumeranter under Q2 2022

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Filmtjänsten Netflix är den största och mest inflytelserika streamingtjänsten på marknaden. Och att vara störst kan vara problematiskt då det ständiga kravet på tillväxt kan ställa till det rejält när man är en val på marknaden.

Det har Netflix nyligen fått erfara när den senaste finansrapporten för Q2 avslöjar att tjänsten tappat rejält med prenumeranter. Hela 970 000 användare har lämnat Netflix mellan april och juni 2022. Dock bara hälften av vad Netflix initialt sa att de förväntade sig.

Netflix visar INTE alla filmer och serier med reklamabonnemanget

Det är fortfarande väldigt få användare med tanke på att Netflix har cirka 221 miljoner betalande användare världen över, men det är andra kvartalet i rad som tjänsten tvingas avslöja att de inte längre växer.

Det är inte bara nya användare som väljer att lämna Netflix, utan prenumeranter som är inbitna fans sedan många år har tagit steget bort från tjänsten. Och det är här som det stora problemet börjar för Netflix. När de långvariga prenumeranterna lämnar finns tecken på djupare problem som behöver åtgärdas. Frågan är – vilka är problemen?

Our excitement is tempered. But looking forward, streaming is working everywhere. … We’re very bullish on streaming.

Reed Hastings, Netflix

Enligt Netflix så är ett av de största problemen just nu lösenordsdelning där prenumeranter lämnar ut inloggningsuppgifterna till familj och vänner. Netflix lägger också delvis skuld på konkurrenterna och den bråkiga världsekonomin. Piratkopiering däremot nämns inte.

Filmer och serier med rumsligt ljud på Netflix – här är listan

Under Q2 2022 så tappade Netflix 1,3 miljoner prenumeranter i USA och 770 000 prenumeranter i Europa, Afrika och Mellanöstern. Samtidigt fortsätter Netflix att växa i Asien med 1,1 miljoner nya prenumeranter.

Netflix har sett växande intäkter på nio procent det senaste kvartalet. Den siffran hade kunnat vara betydligt högre, men filmtjänsten säger att valutakurserna håller tillbaka vinsterna.

Via Reuters

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.