Ny firmware till Apple Studio Display fixar ljudproblem

apple studio display front 2022
Bild: Apple

Apple har släppt en ny firmware-version till skärmen Studio Display. Uppdateringen innehåller buggfixar och optimeringar som gör att de inbyggda högtalarna faktiskt bör vara användbara efter installationen. Det är vår förhoppning åtminstone.

För många har klagat på att Studio Display inte låter så bra som de hoppats på efter inkoppling. Eller i värsta fall inte alls enligt vissa användare som säger att högtalarna spelar i några sekunder och därefter helt sonika slutar fungera.

Varningen: Uppdateringar till Studio Display fixade inte webbkameran

Även de inbyggda mikrofonerna har varit problematiska för en del. Och Apples enda lösning fram tills firmware-uppdateringen har varit att koppla ur skärmen, dra ur alla tillbehör och ansluta allt igen efter att ha väntat i tio sekunder. En nollställning alltså.

Studio Display Firmware Update 15.5 (19F80) som släpptes helt nyligen har en enda rad i ändringsloggen:

Resolves an audio issue with Studio Display

För att uppdatera firmware-mjukvaran i skärmen så krävs att du har anslutit skärmen till en dator med macOS 12.4 ”Monterey” eller senare.

Apple Studio Display är en av de mer funktionsrika skärmarna på marknaden idag med sin inbyggda Apple A-processor, högtalare, mikrofoner och webbkamera. Det är också en av de mest problematiska med flera problem som drabbat användarna.

Via iMore

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.