Google Nest Home – allt om nya smarthögtalaren

Google Home

Vad är Google Nest Home? Det är efterföljaren till smarthögtalaren Google Home. En högtalare som produktmässigt placeras mellan Google Home och Home Max idag. Nest Home kan även kallas Home 2, men det är inte namnet modellen väntas få.

Kodnamnet för Google Nest Home är ”Prince”. Exakt var det kommer från är inte klart, men troligt är att namnet är från musikern med samma namn.

Lästips: Nu slutar Google Play Music fungera i webbläsaren – byt till YouTube Music

Förbättringarna till Google Nest Home

Eftersom vi inte har många detaljer om Google Nest Home så är det svårt att veta vad som är förbättrat jämfört med Google Home.

Bättre ljudkvalitet och smarta funktioner är dock inga högoddsare.

Kanske kan vi till och med få en högtalare som matchar välljudande Sonos One – en av marknadens bästa smarthögtalare på marknaden idag.

Lanseringsdatum för Google Nest Home

Det finns inget lanseringsdatum för Google Nest Home idag.

Det finns en chans att Google planerade ett avtäckande under Google I/O tidigare i maj. En konferens som ställdes in på grund av corona-pandemin utan ett nytt datum.

Om inte Google har en presentation under sommaren 2020 är risken att Nest Home inte kommer att visas förrän nya Pixel-modellerna kommer i höst. Mer specifikt i oktober om det vi känner till idag stämmer.

Priset på Google Nest Home

Google Nest Home kostar troligtvis ungefär som Google Home när den modellen släpptes under försommaren 2017.

Då var priset cirka 1 700 kronor – en som på bara några månader minskade till mellan 1 200 och 1 500 kronor.

Med förbättringar i släptåg är det också troligt att Google kan skruva upp prislappen till 2 000 eller 2 500 kronor. Då som ett komplement till de befintliga högtalarna, snarare som en ersättare till Google Home.

Lästips: Google Stadia får 4K/HDR med Android TV – får en egen meddelandetjänst

Specifikationerna för Google Nest Home

Vad vi har hört om Nest Home så ska smarthögtalaren har större högtalarelement än sin föregångare, och så klart ha samma Google Assistant-stöd.

Större högtalarelement öppnar för bättre ljudkvalitet och högre ljudvolym utan att ljudet förvrängs. Vi pratar inte Home Max-nivåer här, men nämnvärt bättre än Google Home enligt uppgifter.

Designen ska påminna om befintliga smarthögtalare i Home- och Nest-serien med samma tygval och en hel uppsjö av färger.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.