Nu slutar Google Play Music fungera i webbläsaren – byt till YouTube Music

youtube-music-logo

Google Play Music är på väg att försvinna. Google vill att alla går över till YouTube Music – och nu har företaget börjat tvinga användarna till ett byte.

Den som besöker Google Play Music i webbläsaren blir automatiskt omdirigerad till YouTube Music istället. Det är ett av Googles senare drag för att tvinga användarna att byta musiktjänst innan Play Music läggs ner för gott.


Företaget har börjat skicka ut mejl till berörda användare där de instrueras i överföringen från Play Music till YouTube Music på ett så smidigt och enkelt sätt som möjligt.

Tidigare var det inte möjligt att överföra exempelvis listor med låtar, överförda MP3-filer och historik. Vilket Google nu äntligen har implementerat stöd för.

Om du använder Google Play Music och tror att du envist kan bita dig fast där så har du tyvärr fel. Processen med nedstängningen är igång och YouTube Music är enda sättet framåt om du vill använda Googles musiktjänst.

google play music youtube music overfor 2020

För att komma igång med bytet måste du ladda ner YouTube Music för Android eller iOS.

När du startat appen och är inloggad på rätt konto får du valmöjligheten att överföra alla dina saker från Play Music till YouTube Music.

Om du använder poddar med Play Music kan du överföra allt till Google Podcasts med ett knapptryck. Det gör du via denna sajten i webbläsaren.

En viktig detalj är att Google Play Music inte var gratis utan kunde bara användas med en prenumeration på 99 kronor per månad.

YouTube Music är kostnadsfri men använder reklam för de som inte vill betala för sig.

För mer information om övergången och vidare instruktioner kan du läsa mer här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.