Batteriproblem med Magic Keyboard och iPad Pro

ipad pro 2020 magic keyboard 3

Superhypade tangentbordet Magic Keyboard till iPad Pro kan ha ett batteriproblem. Enligt användare dräneras surfplattans batteri när tangentbordets bakbelysning är påslagen.

Det är webbsajten 9to5mac som först rapporterar om batteriproblemet med Magic Keyboard på iPad Pro.

Enligt dem pratar användare om hur deras surfplattor dräneras på batteri snabbare än de borde. Problemet uppstår när tangentbordets bakbelysning är på, dessutom sker det när surfplattan inte används.

Det är oklart hur snabbt de påverkade surfplattorna får sina batterier tömda. Inte heller vet vi hur omfattande problemet är hos användarna, så det är oklart om Apple kommer att reagera.

Eftersom Apple inte släpper statistik kring batteritider och förbrukning så finns inga officiella siffror att förhålla sig till.

LED-belysningen i tangentbordet är inte speciellt energikrävande och iPad Pro är en mycket kapabel maskin med stort batteri. Rent teoretiskt borde det inte påverka batteritiden speciellt mycket.

Dock säger en del användare att deras Magic Keyboard fortsätter att lysa även om deras surfplatta är avstängd eller är i viloläge. Och i längden kommer det att dra på batteriet.

Om belysningen aktiveras i tid och otid kan det betyda att Apple har buggar att fixa – om de överhuvudtaget kommer att erkänna ett problem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.