YouTube Music är standardappen för musik i Android 10

youtube-music-logo

Google Play Music är på väg att försvinna. Den populära musiktjänsten ska ersättas av YouTube Music i framtiden – och Google tar ett steg närmare bytet med Android 10.


Med Android 10 har Google introducerat YouTube Music som den förvalda musikspelaren. Något som inte lär uppskattas av alla – inklusive undertecknad – som föredrar Play Music.

Nämnvärt är att Google Play Music inte kommer att försvinna än på ett tag. Du kan fortfarande ladda ner appen via Play Store, och du är inte tvingad att använda YouTube Music. Inte än.

Att YouTube Music nu är den förvalda musikspelaren kommer dock att ”tvinga” många nya användare att använda den; helt enkelt eftersom Play Music inte blir ett tänkbart alternativ.

google youtube music promo 2019

Och visst finns det några fördelar med YouTube Music framför Play Music. Dock är de väldigt få. Som att du får Dark Mode-stöd, något som Play Music aldrig kommer att ha.


Google arbetar fortfarande på att lyfta över alla de bra funktionerna från ena till andra appen; vi saknar bland annat stöd för molnlagring av egna musikfiler och man kan inte köpa musik via YouTube Music.

Så fort den nyare appen har fått de viktigaste, mest använda funktionerna är frågan om inte Play Music närmar sig graven.