Gratis YouTube Music för dig som har Google Home-högtalare

youtube-music-logo

YouTube Music är gratis om du har en Google Home-högtalare. Åtminstone du väljer att använda en ny, reklamfinansierad version som nu har släppts i Sverige.

Gratisversionen av YouTube Music har initialt lanserats i 16 länder och tre av våra nordiska länder finns med från start – Sverige, Norge och Danmark. Och du kan använda den redan idag om du vill.

Den stora skillanden mot YouTube Music Premium är att du måste lyssna på reklam lite då och då. Dessutom kan du inte spela enskilda låtar eller spellistor; däremot välja en specifik känsla eller genre.

Om du redan har provat gratisversionen av Spotify på exempelvis mobiltelefonen så vet du redan vad det handlar om.

Om du tycker att gratisversionen YouTube Music är för begränsande kan vi rekommendera Premium-versionen. Visst, den kostar nära hundralappen i månaden, men då ingår reklamfritt YouTube – vilket bara det är värt 99 kronor enligt oss.

Vill du kunna använda samma Premium-konto på flera enheter samtidigt måste du ha ett familjeabonnemang. Då kostar det istället 149 kronor per månad.

Om du vill använda YouTube Music på din Google Home-högtalare – eller egentligen vilken Assistant-kapabel högtalare som helst – kan du ställa in det i din Home-app på telefonen.

Exakt hur man gör berättar Google på denna supportsida.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.