7 nyheter till Google Assistant i november – här är hela listan

Google Home

Google Assistant har fått en hel rad förbättringar med den senaste uppdateringen som släpptes sent under november 2018. Närmare bestämt sju till antalet – men du kommer sannolikt inte att använda dig av alla.


 • Svara direkt till dörren när någon trycker på din smarta ringklocka från Nest
 • Regelbundna uppdateringar från Google till sina smarta prylar
 • Många nya funktioner fungerar inte på svenska
 • Så väljer du rätt Google Home-högtalare

Google släpper regelbundna förbättringar till sin digitala assistent, både för de smarta högtalarna och Home Hub. Den här gången handlar det om sju förbättringar som landar hos användarna i god tid inför julhandeln, och det tar Google Assistant en bit närmare vad konkurrenten Amazon Alexa klarar.

För att ta del av förbättringarna här under krävs uppdaterade appar i mobiltelefonen och respektive högtalare från Google. Om du läser detta nära inpå publiceringen är det inte säkert att du fått alla nyheterna. De rullas ut successivt på alla marknader, så efter lite tålamod dyker de upp.

Alla 7 nyheterna till Google Assistant i november 2018

 • Nest Hello: Du kan nu kommunicera tillbaka via Nest Hello när någon går fram till din dörr. När ringklockan identifierar en person framför kameran kan du visa en live-ström direkt på din Google Home Hub eller en annan smart skärm för Google Assistant. Med rösten kan du antingen ignorera ringklockan eller skicka ett röstmeddelande om att du är på väg till dörren.
 • Google Play Music: Om du lyssnar på musik från Google Play Music kan Google Home Hub och Lenovo Smart Display visa låttexter direkt på skärmen. Det fungerar bara med Google Play Music i skrivande stund, så använder du Spotify faller den möjligheten bort.
 • Flera listor: Tidigare kunde Google Assistant bara skapa handlarlistor, men efter senaste uppdateringen kan du skapa och uppdatera flera olika listtyper. Exempelvis att-göra-listor, presentlistor och liknande. Google har också lovat integration med tjänster som Google Keep, Any.do och Todoist i framtiden.
 • Pretty Please: Google vill främja ett trevligare beteende mot Assistant. Därför får du nu extra respons om du använder ord som ”please” och ”thank you” med Google Assistant. Respons som tackar för att du är vänlig med assistenten.
 • Alarm: Du kan nu sätta alarm direkt på skärmen till en Google Assistant-stödd produkt som Google Home Hub och Lenovo Smart Display.
 • Foton: När du visar fotografier på en smart skärm kan du nu välja att dölja specifika fotografier som visas. Eller dela dem med andra om du vill. Sen tidigare kan skärmen visa dina fotografier en efter en, men då var det inte möjligt att dölja enskilda foton.
 • Barnböcker: Om du läser vissa Disney-böcker kan din Google Home-pryl spela upp vissa ljud när den hör nyckelord ur berättelsen. Google har tillsammans med Disney utökat antalet böcker som stöds av funktionen. Barn kan nu också ringa efter jultomten med Google Home Hub.

Google Home Hub fungerar utmärkt i Sverige

Flera av de tillkomna funktionerna är redan tillgängliga sedan en tid på Amazon Alexa, men det är trevligt att Google försöker komma ikapp sin konkurrenten. Uppdateringarna är regelbundna och bra, men många nya funktioner är dessvärre låsta till andra språk än svenska, exempelvis responsen från Google Home vid läsningen av barnböcker.

Och för den som undrar så kan vi bekräfta att Google Home Hub fungerar utmärkt även i Sverige. Eftersom du måste importera produkten från exempelvis England krävs en extra adapter, men en sådan kostar under hundralappen och sedan fungerar allt perfekt.


Tänk på att Google Home Hub i skrivande stund inte stöder svenska och priset blir så klart högre vid import då fraktkostnaden tillkommer. Men det är en liten, smart pryl som gör sig riktigt bra i exempelvis köket. Helt klart värt ett köp!