DJI Osmo Pocket – liten videokamera med stabilisering

dji-osmo-pocket

DJI Osmo Pocket är en liten, stabiliserad videokamera som lånar teknik från tillverkaren populära drönare.

DJI Osmo Pocket är en minimal videokamera som bara väger 116 gram. Trots de små måtten 121,9×36,9×28,6 millimeter klarar videokameran att spela in 4K-video med upp till 60 bilder per sekund i 100 Mbps.

Om du vill ta stillbilder kan du göra det med upp till 12 megapixel. Den elektroniska slutaren klarar maximalt 1/8 000s och bildstorleken är 4 000 x 3 000 pixlar. Du kan ta både enskilda bilder, panorama, timelapse och motionlapse.

Allt spelas in på ett litet microSD-kort som är utbytbart. Den maximala storleken är 256 GB, men du kan så klart använda mindre minneskort än så. Om du tänker spela in video i den maximala kvaliteten rekommenderar vi minst 64 GB, gärna 128 GB.

DJI Osmo Pocket klarar 140 minuters inspelning på en laddning

Kameran är stabiliserad med en 3-axlad gimbal. Den använder samma teknik som sitter i DJI:s drönare, vilket ger en mjuk och följsam inspelning. Innan du börjar spela in video ska stabiliseringen kalibreras, det gör du enklast via videokamerans inställningar.

Det tillhörande batteriet ger två timmar och 20 minuters användning. Laddning från noll till fullt gör du på ungefär 73 minuter. Eftersom batteriet är inte är utbytbart kan du inte heller köpa till ett extra om du behöver mer inspelningstid.

DJI Osmo Pocket har även en liten skärm som är inbyggd. Den är inte mycket att skriva hem om, men tillräcklig för att visa vad som finns framför linsen. Det finns även en rad tillbehör att köpa till. Bland annat DJI Controll Wheel, en pryl som gerfysiska knappar för snabbare inställningar.


DJI Osmo Pocket har ett rekommenderat cirkapris på 3 790 kronor inklusive moms. Du hittar de senaste priserna och lagerstatus på Prisjakt. Videokameran går att köpa från butik med start den 19 december 2018.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.