Fotoböcker med dina bilder – beställ direkt från Google

google-fotobocker-omslag

Nu kan du beställa fotoböcker direkt från Google. Det betyder att du kan ta alla dina fotografier från Google Foton, och omvandla dem från digital till tryckt form. En utmärkt present för alla tillfällen.


Det är en intressant utveckling mot det analoga för Google. Inte minst då Apple lade ner sin egen fototjänst den 30 september 2018. Möjligheten att skapa egna fotoböcker i tryckt form har funnits sen 2017, men först nu kommer den även till Sverige.

Detta i samband med att Google breddar antalet länder som kan beställa fotoböcker med 14 nya. Förutom Sverige inkluderas bland annat Danmark, Finland, Kroatien och Irland. Kostnaden för fotoböckerna beror givetvis på vilket land du beställer i och typen av fotobok.

Den billigaste varianten kostar 139 kronor, då med mjukt omslag och 20 sidor med bilder. Storleken är på sju tum. Om du vill ha en inbunden fotobok med lika många sidor kostar den istället 235 kronor. Ytterligare sidor kostar fem respektive tio kronor.

google fotobocker foton for livet

För normal frakt kostar det 65 kronor att skicka din nya fotobok. Om du har riktigt bråttom kan du välja prioriterad frakt, med en högre kostnad på 145 kronor.


Så hur kommer man igång och skapar sina egna fotoböcker? Det är busenkelt – så länge du har ett Google-konto och laddat upp några fotografier till Foton-tjänsten.

Gå till denna sida och logga in på ditt Google-konto. Sen kan du välja bland dina fotografier och lägga till dem i fotoboken. Glöm inte att välja rubrik till boken och i vilken ordning bilderna ska placeras. Det är relativt enkelt att skapa en fotobok, men hur kvaliteten är för pengarna återstår att se.


Har du provat Google Fotoböcker eller kanske tänker du göra det? Har du redan tagit emot en beställning? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser med tjänsten!