Pokémon Go-utvecklaren Niantic skapar Harry Potter-spel åt Samsung

samsung-galaxy-note-9

Pokémon Go-utvecklaren Niantic utvecklar ett nytt spel i samarbete med Samsung. Sannolikt handlar det om ett Harry Potter-spel och det kan bli exklusivt för Galaxy Note-serien.

Det är en anonym källa som har pratat med The Inquirer som avslöjar att Niantic och Samsung kan ha ett större samarbete på gång. Enligt uppgift kan den sydkoreanska mobiltillverkaren ha en investering på 40 miljoner dollar på gång i Niantic.

En investering och ett partnerskap som kan resultera i att Niantic släpper Samsung-exklusiva speltitlar. Och det samarbetet kan vara högst behövligt för de båda. Niantic kommer att börsnoteras under 2019 och behöver fler investerare innan det sker, Samsung har i sin tur svårt att lägga till ett mervärde till sina mobiltelefoner.

Investeringen på 40 miljoner och exklusive spel kan vara precis vad de båda behöver. Enligt den anonyma källan kan spel som Ingress Prime förinstalleras på Samsungs mobiltelefoner som ett första steg. Nästa kan bli att utveckla hela spel som – åtminstone till en början – är helt exklusive för Samsungs telefoner.

Harry Potter-spel med styluspenna som magisk stav

Ett sådant spel spekuleras vara Harry Potter där Samsung Note S Pen fungerar som ett tillbehör i spelet. Föga förvånande som en magisk stav.


Vi vet sen tidigare att Niantic planerar att släppa ett Harry Potter-spel som heter ”Harry Potter: Wizards Unite”. Huruvida Samsungs mobiltelefoner får en specialvariant av spelet eller om det blir något helt annat återstår att se.

Och för den som undrar varför inte Pokémon Go är en del av avtalet med tanke på dess popularitet så har vi svar på det med. Niantic ska vara extremt beskyddande och inte tillåta att franchisen ingår i några partnerskap överhuvudtaget. Och kanske är det inte så konstigt med tanke på hur popular spelet är, och hur mycket pengar som den drar in i mikrotransaktioner.


Varken Niantic eller Samsung har kommenterat den här nyheten i skrivande stund. Vad tycker du om att de samarbetar om att ta nya spel exklusivt till Galaxy-telefonerna? Kan du tänka dig att köpa en Samsung-telefon bara för exklusiva spel? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.