Call of Duty: Black Ops 4 slår flera rekord

cod-black-ops-4

Call of Duty: Black Ops 4 slår rekord för sin franchise – passerar 500 miljoner dollar i intäkter bara under öppningshelgen.

Call of Duty: Black Ops 4 slår inte bara rekord i intäkter under de första tre dagarna. Spelet numera även rekordet i antal samtidiga spelare, genomsnittlig speltid per spelare och antalet timmar spelade under den perioden.

Det återstår givetvis att se hur väl Call of Duty: Black Ops 4 presenterar i spelarantal under en längre period. Men initialt verkar spelet vara en enorm succé för Activision.

En intressant detalj är att Activision valde att släppa spelet direkt via Blizzard Battle.net, och inte på Steam som traditionellt. Något som kanske bidrog till att PC-versionen av Call of Duty: Black Ops 4 hade dubbelt så många samtidiga spelare som fjolårets Call of Duty: WWII.

Speciellt populärt var den digitala försäljningen. Spelet lyckades knippa titeln för ”Largest day one digital full game sales” på Playstation Store och ”Best-selling Activision Xbox One digital game on day one” på Microsoft Store.

En sannolik anledningen till varför spelet säljer så bra är introduktionen av spelläget Blackout. Ett battle royale-läge som ska kapitalisera på hur populärt Fortnite är just nu.

Den som planerar att köpa Call of Duty: Black Ops 4 bör vara förberedd på att det inte finns något enkelspelarläge. Det är första spelet i hela Black Ops-serien som saknar ett sådant. Battle royale, multiplayer och zombieläget är vad som gäller här – och så här långt verkar spelarna uppskatta upplägget.

Call of Duty: Black Ops 4 släpptes till PC, Xbox One och Playstation 4 den 12 oktober 2018. De senaste och lägsta priserna på spelet hittar du med prisjämförelsesajten Prisjakt.

Gör du? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.