Hitman, Battlefield och Spyro: Här är novembers spellanseringar

dice-battlefield-v

November är alltid en populär månad för nya spellanseringar, lagom till julhandeln. Och 2018 är inget undantag. Under de senaste veckorna har ett flertal riktigt intressanta spel släppts, och mer är att vänta. Här är en lista med fem av de hetaste spelnyheterna i november månad.

Hitman 2

En riktig favorit i repris! Det första Hitman-spelet, Hitman: Codename 47, släpptes år 2000 och blev en dundersuccé. Därefter har ytterligare åtta spel släppts i serien, det senaste år 2016.

Hitman 2 lanserades den 9 november.

Så vad kan du förvänta dig av Hitman 2?

Recensionerna hitintills har varit blandade, men ändå övervägande positiva. Framförallt har handlingen och den stora friheten i spelet lyfts fram som positivt. Däremot har spelet fått kritik för de långa landningstiderna och att det finns relativt få nyheter jämfört med föregångarna.

Battlefield V

Precis som Hitman är Battlefield en klassisk spelserie som alltid skapar uppståndelse när en ny utgåva ska släppas. Kan Dice än en gång leverera ett högklassigt spel med spännande nyheter?

Enligt förhandsrecensionerna verkar det så.

Battlefield V går tillbaka där allt började – andra världskriget.

Flera recensenter hyllar multiplayer-läget som man anser har blivit mycket smidigare och snabbare. Dessutom anses ljudet och grafiken vara i världsklass.

Något som gör att spelet inte får toppbetyg i recensioner är att den där lilla sista touchen saknas och att storyn inte riktigt håller måttet.

Lanseringsdatum för Battlefield V är 20 november.

Vikings spelautomat

För dig som gillar att spela på casino online är spelautomaten Vikings, framtagen av den svenska spelutvecklaren NetEnt, troligtvis en efterlängtad nyhet. Till en början var det tänkt att man skulle göra ett spel baserat på den populära TV-serien Narcos, men det blev alltså tillslut nordisk mytologi som istället drog det längsta strået.

I början av oktober släppte NetEnt en trailer för spelet. Här avslöjas bland annat att Vikings innehåller fem hjul, tre rader och en rad intressanta funktioner som ”RaidSpins” och ”Hotspot Feature”.

Officiellt lanseringsdatum för Vikings slot är torsdagen den 22 november.

Spyro Reignited Trilogy

För dig som växte upp i slutet av 90-talet/början av 00-talet väcker den lila draken Spyro säkerligen härliga minnen. Originalspelet som släpptes till Playstation år 1998 gjorde dundersuccé och sålde i över 5 miljoner exemplar världen över.

Efter succén kom en rad uppföljare, bland annat Year of the Dragon (2000), Attack of the Rhynocs (2003) och Shadow Legacy (2005). Men sedan tog det stopp.

I mitten av november, drygt 13 år efter att det senaste spelet i seren lanserades, var det äntligen dags Spyro att göra comeback!

Spyro Regnited Trilogy är framtaget av den amerikanska spelutvecklaren Toys for Bob och finns tillgängligt för PS4 och Xbox One.

Spelet är en samling av de tre av de populäraste Spyro-spelen: Spyro The Dragon, Spyro 2: Ripto’s Revenge och Spyro: Year of the Dragon.

Du kan med andra ord inte förvänta dig något nytt, men för dig som vill fördriva julledigheten med en nostalgisk spelupplevelse är Spyro Reignited Trilogy ett hett tips! Aftonbladets spelrecensent Effie Karabuda kallade spelet ”glädje i dess renaste form”.

Fallout 76

Det går såklart inte att göra en lista med spelsläpp i november utan att nämna det nya Fallout-spelet. Fallout76 kom ut den 14 november och har hitintills fått blandade recensioner. Vissa hyllar spelet för den grymma spelupplevelsen och vassa grafiken, medan kritikerna påpekar att multiplayer-läget inte håller måttet.

Platsen för spelet är West Virginia drygt 25 år efter att staden bombarderats. Den största skillnaden jämfört med de tidigare spelen är att Fallout 76 bara går att spela online, tillsammans med upp till tre medspelare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.