Gör mer med Apple Watch och din Mac – macOS 10.15 ger nya funktioner

Apple Watch 950 x 500 px

Snart kan du göra fler saker med en Apple Watch kopplad till din Mac-dator. Enligt webbsajten 9to5mac ska uppdateringen med macOS 10.15 bredda funktionaliteten, bortom att kunna låsa upp datorn med den smarta klockan.

  • macOS 10.15 visas den 3 juni under WWDC 2019
  • Apple har inte avslöjat vilka nyheter vi har att vänta
  • Apple Watch kan eventuellt ta över Touch ID-funktionen från Mac-datorn
  • 16-tums Macbook Pro kan släppas under 2020

Apple använder flera olika metoder för att auktorisera användaren i olika lägen. Exempelvis kan du använda Touch ID (fingeravtrycksläsare) och Face ID (ansiktsigenkänning) för att auktorisera betalningar, logga in på datorn och liknande.

Med en ansluten Apple Watch på handleden behöver du varken pinkod, lösenord, Face ID eller Touch ID för att komma åt macOS. Men det är också allt den kan. Efter macOS 10.15 ska detta förändras så att du kan göra mer.

Exakt vad det innebär kan 9to5mac tyvärr inte avslöja idag. Det finns varken rykten eller indikationer från något håll, mer än att Apple har stora planer för macOS 10.15 och Apple Watch. Det finns däremot en del tänkbara användningsområden som vore lovande.

Som att allt du kan göra med auktorisering via Touch ID även fungerar direkt med en Apple Watch, eller åtminstone att man via en processo på Watch-klockan får samma funktionalitet som med Touch ID.

Apple väntas presentera macOS 10.15 under WWDC 2019. Evenemanget kommer att hållas den 3 juni. Där kommer vi även att få se alla nyheter med kommande iOS 13.

Mer nyfiken? Läs hela originalhistorien på 9to5mac här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.