16-tums Macbook Pro kan släppas under 2020

apple macbook pro sierra background

Apple kommer inte att släppa den ryktade 16-tumsmodellen av Macbook Pro under 2019. Det avslöjar kända analytikern Ming-Chi Kuo som istället menar att 2020 blir året då modellen är aktuell.

Ming-Chi Kuo har tidigare sagt att Apple skulle släppa 16-tumsmodellen redan i år. Den uppgiften har han dock tagit tillbaka och säger istället att vi får vänta till 2020. Anledning till det är idag oklar.

Därmed väntas Apples nästa stora uppgradering i Macbook Pro-serien inte komma än på ett tag. Och här bör vi så klart även förtydliga att 16-tumsmodellen inte är officiell, så det är inte klart om den kommer alls.

Om den faktiskt gör det så är frågan vad som är nytt med den. Det vore inte otippat om vi får se en helt ny skärmteknik och ett omarbetat tangentbord. Kanske till och med blir modellen introduktionen av Apples idag mobila processorer i A-serien?

Apple kan släppa 31,6-tumsskärm under 2019

Ming-Chi Kuo säger också att han tror på en Apple-designad 31,6-tumsskärm med 6K-upplösning under 2019. Antingen under andra eller tredje kvartalet av året.

Dessutom pekar på en ny 10- till 12-tums iPad som kan släppas runt slutet på 2020. Eventuellt samtidigt med den större 16-tumsvarianten av Macbook Pro. Huruvida det är en vanlig iPad Air eller iPad Pro är oklart.

Andra uppgifter från februari månad säger att Apple kan introducera ett RAM-alternativ på 32 GB till den minsta Macbook Pro-modellen. Det låter troligt, men vem vill betala för 32 GB i 13-tumsmodellen och varför?

Ming-Chi Kuo har haft rätt tidigare om en del ryktade lanseringar från Apple. Men han har inte haft rätt i allt. Ta allt ovan med en rejäl nypa salt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.