Följer det med en strömadapter / laddare med iPhone 12?

apple iphone laddare usb c 2020

Nej, det följer INTE med en strömadapter när du köper en mobiltelefon ur iPhone 12-serien. Den laddare för USB-C till Lightning som tidigare medföljde har tagits bort – nu måste du själv skaffa dig en laddare.

Apple uppger att de har tagit bort både strömadaptern och EarPods-lurarna för Lightning som medföljade tidigare modeller i iPhone-serien.


Anledningen är att Apple vill minska miljöpåverkan genom att bland annat dra ner på kartongstorleken. Apple menar också att många redan har hörlurar och strömadapter hemma som fungerar med iPhones.

Även om strömadaptern nu faller bort så skeppar Apple ändå med en laddningskabel. Kabeln är av typen Lightning till USB-C.

Ingen strömadapter till flera äldre iPhone-modeller

Nämnvärt är att Apple även har tagit bort strömadaptern för flera äldre iPhone-modeller. De som omfattas är iPhone XR, iPhone 11 och iPhone SE. Dessa äldre modeller får ett snäppet lägre pris på grund av ändringen.

Om du behöver köpa en strömadapter till din nya iPhone 12 ska du tänka på följande:

  • Välj en strömadapter med kontakt för USB-C
  • Strömadaptern bör klara upp till 18 watt eller mer

Ett tips är att välja en strömadapter som är mer kapabel än så. Helst med fler portar för exempelvis USB-A och med stöd för snabbladdningstekniker som Power Delivery och Quick Charge. Då täcker du för fler prylar som kan behöva laddas och låser dig inte till Apples prylar.

FAQ

Följer det med en strömadapter / laddare med iPhone 12?

Nej, det finns inte någon strömadapter med i lådan till iPhone 12-modellerna.

Följer det med hörlurar till iPhone 12?

Nej, det finns inte hörlurar med i lådan till iPhone 12-modellerna.

Vilken strömadapter / laddare fungerar med iPhone 12?

Samtliga iPhone 12-modeller har en laddningskabel för Lightning till USB-C i lådan. Välj en strömadapter med USB-C och kapacitet på 18 watt för optimal laddning.

Vilka iPhones har ingen laddare i lådan?

Alla modeller i iPhone 12-serien, iPhone XR, iPhone 11 och iPhone SE.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.