Är iPhone 12-serien vattentät / vattentålig?

apple iphone 12 pro promax 2020

Ja, samtliga modeller i iPhone 12 är vattentåliga enligt IP68-klassifikationen. Men du kan inte ha mobiltelefonerna under vatten hur länge som helst – här är allt du måste veta om iPhone 12 och vatten.

Det finns fyra modeller i iPhone 12-serien – iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max. Alla fyra är designade för att möta IP68-klassningen enligt IEC 60529-standarden.

Läs mer: Hur vattentålig är iPhone 13? Här är svaret

Det betyder att de ska klara att nedsänkas till sex meters djup i upp till 30 minuter utan att ta skada.

Med iPhone 12-serien utökar Apple det redan befintliga skyddet mot väta som fanns i iPhone 11-serien. Fjolårets modeller är också IP68-klassade, men de klarar bara en (iPhone 11) meters till fyra meters (iPhone 11 Pro / Pro Max) djup i 30 minuter.

Notera att det aldrig finns några garantier för att Apples mobiltelefoner faktiskt står emot kontakten med vatten. Det finns aldrig garantier från Apple eller återförsäljare som rör skador från någon form av väta.

iPhone 14 och iPhone 13

FAQ

Går det att bada med iPhone 12?

Ja, du kan bada med din iPhone 12-telefon, men det är inte rekommenderat att ha den i vatten mer än väldigt korta perioder.

Är iPhone 12 vattentät eller vattentålig?

Ja, samtliga modeller i iPhone 12-serien är vattentåliga, däremot inte helt vattentäta.

Vilket IP-klassning har iPhone 12?

Alla modellerna är IP68-klassade enligt enligt IEC 60529-standarden.

Hur länge kan iPhone 12 vara i vatten?

Enligt Apple ska iPhone 12-serien klara upp till 30 minuter under vatten.

Hur långt ner i vatten klarar iPhone 12?

Du bör inte ta din iPhone 12 under vatten överhuvudtaget, men Apple säger att de ska klara ned till sex meters djup under korta perioder.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.