Diablo IV & Modern Warfare III till Game Pass under 2024

Diablo 4

Activision Blizzard kan släppa de senaste spelen på Game Pass redan tidigt 2024 – men bara om bolaget tillåts köpas av Microsoft.

Speljätten meddelar att två kandidater till Game Pass är tungviktarna ”Diablo IV” och ”Modern Warfare III”. Och målet är att nå ut till många fler spelare världen över.

Ett stort hinder kvar

Det som står i vägen just nu är brittiska myndigheter som fortfarande granskar affären mellan Activision Blizzard och Microsoft. I princip alla andra har redan sagt att de godkänner köpet, nu senast myndigheterna på Nya Zeeland.

Vi vet sen tidigare att Activision Blizzard har en målsättning att få ut sina spel på fler plattformar än bara Battle.net. Nu senast kommunicerades att Diablo IV kommer till Steam, en plattform där redan Overwatch 2 finns sen tidigare.

Det här är en fantastisk nyhet för alla Game Pass-prenumeranter, samt Xbox-spelare världen över. Den som redan betala varje månad för Microsofts gamingorienterade abonnemang får kanske snart minst två nya anledningar att stanna kvar, och de som inte är prenumerant får extra incitament till att ta fram plånboken.

Så här tycker jag

Det pratas om en negativ effekt av att Microsoft blir storägare av Activision Blizzard. Inte minst har Sony uttryckt starka, negativa tankar om köpet och hur det riskerar att slå mot Playstation-användarna.

Men undertecknad tror snarare på att det här kan bli något riktigt bra. Om Microsoft håller sina löften om att inte hindra Activision Blizzard från att släppa sina spel på Sonys spelplattform så ser jag inga hinder för köpet.

Att bredda på fler spelplattformar ökar möjligheterna för andra att få tillgång till spelen och gör att vi tacksamt nog kan betygsätta dem.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.