Overwatch 2 släpps på Steam (hitta spelet här)

overwatch 2

Blizzard har meddelat att populära spelet Overwatch 2 kommer att släppas på spelplattformen Steam.

Från den 10 augusti kan du ladda ner och spela Overwatch 2 från Steam. Men tro inte att du kommer undan Battle.net – du måste fortfarande ha ett aktivt konto hos Blizzard.

Anledningen till att Overwatch 2 släpps på Steam har med räckvidden att göra. Blizzard vill ”bryta ner barriärerna” och göra det enklare för spelarna att hitta och njuta av spelen.

Spelare på Steam kommer fortfarande att behöva koppla Overwatch 2 till ett Battle.net-konto, vilket vi kräver för alla plattformar, vilket möjliggör spel över plattformar och mer. Spelare som använder Steam kommer att ha tillgång till funktioner på plattformen medan de spelar Overwatch 2, såsom Steam-prestationer, deras Steam-vännerlista och möjligheten att bjuda in dem att spela i spelet.

En annan anledningen till att spelet landar på Steam kan ha med det ständigt dalande antalet spelare. Blizzard sade nyligen att intresset för spelet går ner kvartal för kvartal, och att släppa spelet på Steam kan driva upp spelarantalet igen. Åtminstone temporärt.

Overwatch 2 släpps på Steam i sin fullständiga version. Det är exakt samma spel som du hittar på Battle.net.

Det är oklart om fler spel kommer till spelplattformen i framtiden. Men om Blizzard har öppnat dörren på glänt så vore det inte omöjligt att vi får se spel som Starcraft II och Heartstone på Steam inom en rimlig framtid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.