YouTube Premium & Music blir MYCKET dyrare (2023)

YouTube logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Google har i hemlighet ökat priset på både YouTube Premium och YouTube Music. Och det är en rejäl höjning med uppåt 20 procent för dig som betalar månadsvis.

Än så länge har användarna inte meddelats om det nya priset och ändringen gäller just nu bara i USA. Men vi vet att Google historiskt för över prishöjningarna på fler marknader relativt snabbt.

Lästips: Annonsfritt YouTube med nya Premium Lite – 70 kronor / månad

Det gamla priset för YouTube Premium låg på 11.99 USD per månad eller 119.99 USD med årsbetalning. Nya priset stannar på 13.99 USD respektive 139.99 USD.

Vi uppdaterar priset för YouTube Premium och YouTube Music Premium-prenumeranter i USA för att fortsätta leverera utmärkt service och funktioner. Vi tror att detta nya pris speglar värdet av YouTube Premium, vilket låter prenumeranter njuta av reklamfri YouTube med bakgrunds- och offline-spelning och oavbruten tillgång till över 100 miljoner låtar med YouTube Music-appen.

För YouTube Music blir inte ökningen lika dramatisk. Gamla priset var 9.99 USD per månad och nya blir 10.99 USD. En ökning som är jämförbar med vad konkurrenterna Apple Music och Amazon Prime Music har sett tidigare.

Lästips: YouTube Premium blir dyrare än Netflix för familjer (+28 %)
Den som redan är prenumerant kommer snart att få ett mejl från Google som förklarar prishöjningen mer i detalj. Prishöjningen gäller redan från nästa betalningstillfälle, så det är bråttom för Google att kommunicera nyheten.

Har man varit en långtida användare som prenumerant och varit med redan när Google Play Music och YouTube Red existerade (innan de bytte namn och skepnad till Premium och Music) så får man tre extra månader med det gamla priset.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.