Diablo IV släpps på Steam den 17 oktober

Diablo 4

Blizzard släpper Diablo IV på spelbutiken Steam den 17 oktober 2023. Det är ingen skillnad överhuvudtaget i innehållet i spelet mellan versionen för Battle.net och den som släpps på Steam – du får samma upplevelse och måste fortfarande ha ett konto på Battle.net för att överhuvudtaget köra spelet.

Tips: Visste du att moddar till Diablo IV kan få ditt Battle.net-konto permanent bannat?

Men det finns några små skillnader som inte påverkar själva spelupplevelsen, och som bara finns på Steam.

Tre saker Diablo IV får med Steam

Ett exempel är att Steam-versionen har stöd för så kallade ”achievements” som enklast kan förklaras som små belöningar som syns på ditt konto när du göra vissa saker i spelet.

En annan nyhet är att du enklare hittar dina Steam-kompisar som spelar Diablo IV och kan gå med i deras spelsession direkt från vänlistan i Steam-appen. Och dina vänner kan hoppa in i ditt spel på samma sätt så klart.


Tredje nyheten för Steam-användarna är att man kan betygsätta spelet i Steam. Om det blir ungefär samma händelseutveckling som när Overwatch 2 släpptes på Steam så bör Blizzard förbereda sig på en anstormning av förbannade och missnöjda spelare som sätter sämsta möjliga betygsättning.

Blizzard släpper flera spel på Steam

Diablo IV är inte ensam om att landa på Steam. Blizzard har sen tidigare släppt andra titlar på spelplattformen, bland annat Overwatch 2.

Och det finns planer på att lansera fler spel på Steam i framtiden. En av fördelarna för Blizzard är att spridningen av spelet blir mycket större – den stora massan av gamers som de når ökar exponentiellt.

Arbetet med lanseringen av spelen går långsamt. Overwatch 2 behövde tio månader för att landa på Steam medan Diablo IV nådde spelplattformen efter bara fyra månader. Exakt hur lång tid kommande spel (och befintliga) tar återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.