Modda INTE Diablo IV – ditt konto kan bli bannat

Diablo 4

Om du funderar på att installera en modd till Diablo IV så har vi en skarp varning åt dig – gör det inte! Blizzard säger att alla former av moddar är helt förbjudna.

Det finns stora risker med att modda spelet. Åtminstone om det är spelstudion och utgivaren Activision Blizzard som står bakom dem. Anledningen är att de totalförbjuder alla former av ändringar som påverkar spelet.

Lästips: Diablo 4: Så löser du felkod 395002

Modda Diablo IV = ditt konto blir bannat

Den som ändå chansar och installerar en modd gör det på egen risk. Blizzard har sagt att de kan bannlysa spelare på stående fot om säkerhetsmjukvaran kring spelen upptäcker modifierade filer, oavsett om modden ger spelaren fördelar mot andra spelare eller inte.

Här är det officiella uttalandet från Blizzards forum, översatt till svenska:

Alla spelare i Diablo IV samtycker till Blizzard EULA som en förutsättning för att spela spelet. Blizzard EULA förbjuder uttryckligen fusk, bots, hack och annan obehörig programvara som automatiserar, modifierar eller på annat sätt stör spelet. Detta är viktigt för spelarnas säkerhet och spelets långsiktiga integritet.

Med det i åtanke vill vi klargöra att TurboHUD4, liksom all annan spelmodifierande programvara, är förbjuden att använda med Diablo IV. Spelare som installerar den här typen av programvara löper risk för disciplinära åtgärder mot deras konton, vilket kan inkludera permanent avstängning.

Tack till våra spelare för att ni hjälper till att hålla Sanctuary rättvist för alla.

Lästips: Diablo IV hackar & laggar (enkel lösning)

The Butcher Diablo 4
Moddar du Diablo IV så skickar Blizzard den här snubben till din dörr.

TurboHUD for Diablo IV är inte populär hos Blizzard

Anledningen till att Blizzard gått ut publikt och kraftfullt meddelat att de inte tillåter moddar har bland annat med TurboHUD for Diablo IV att göra.

TurboHUD for Diablo IV är en modd som ger spelarna många kvalitetshöjande ändringar. Du kan bland annat finjustera hur gränssnittet ser ut, se många fler detaljer om resursanvändningen i spelet och optimera hur den stora världskartan ska se ut.

Men det är inte allt – modden kan även låsa upp hela kartan i olika dungeons så att du inte behöver springa runt och ”låsa” upp kartan manuellt. Det som vi på Tekniksmart är mest intresserade av är möjligheten att enklare se när timers räknar ner så att vi ser när vissa spells kan användas igen.

Det som är nackdelen med TurboHUD, förutom att du kan bli av med ditt konto på Battle.net, är att modden kräver rejält bra betalt. Hela 12 USD per månad faktiskt. För en modd.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.