Final Fantasy 14 kommer till Xbox Series X/S

Final Fantasy 14

Final Fantasy 14 kommer till Xbox Series X/S. Det meddelar Xbox-profilen Phil Spencer tillsammans med spelets producent, Naoki Yoshida.

I ett uttalande säger de att Xbox-versionen av Final Fantasy 14 bjuder på funktioner som supersnabba laddningstider, 4K-stöd (endast Xbox Series X) och korsstöd för online-spel med kompisar på andra plattformar.

Final Fantasy 14 släpps officiellt under våren 2024. Redan med uppdateringen till version 6.5 så släpps en öppen beta-version så att intresserade kan prova spelet i förtid.

När spelet är släppt så inkluderas allt material från själva huvudspelet och hela vägen fram till senaste expansionen, Dawntrail. Rejält med speltimmar för alla fans alltså.

En trailer om Dawntrail på 2:29 minuter. Håll till godo.

Final Fantasy 14 är ett av de bäst säljande spelen i den populära serien. Spelet släpptes 2010 och har fått flera expansioner sedan dess:

  • Heavensward (2015)
  • Stormblood (2017)
  • Shadowbringers (2019)
  • Endwalker (2021)

Nyheten om lanseringen på Xbox Series X/S kom under årets Final Fantasy 14 Fan Festival.

FAQ

Finns Final Fantasy 14 till Xbox?

Nej, men spelet är bekräftat att släppas till Xbox Series X/S under våren 2024.

När släpps Final Fantasy 14 på Xbox?

Spelet släpps någon gång under våren 2024.

Har Final Fantasy 14 stöd för korsspel?

Ja, du kan spela online med andra på olika plattformar än Xbox.

Vad ingår med Final Fantasy 14 på Xbox?

Allt material från huvudspelet samt expansionerna fram till och med nya Dawntrail

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.