Stort kameraproblem fixat med Galaxy Z Fold 5

Samsung Galaxy Z Fold5

Äntligen har Samsung lyckats fixa problemet med kameraslutaren i sina mobiltelefoner. Mer specifikt är det Galaxy Z Fold 5 – den nya flaggskeppsmobilen – som har den välkomna nyheten.

Användare som fått lägga vantarna på Galaxy Z Fold 5 rapporterar att mobiltelefonen inte har den fördröjning när man trycker på kameravtryckaren som Samsungs tidigare modeller har.

Samsungs telefoner har ”shutter lag”

Ett problem som kallas för ”shutter lag”, vilket är när du trycker på avtryckaren för att ta en bild och telefonen (eller kameran) väntar en liten, liten stund med att ta bilden. Tillräckligt för att du ska hinna flytta telefonen lite vilket gör att bilden blir suddig av rörelsen.

Redan med Galaxy S23 Ultra så minskade problemet, men det är ändå tillräckligt påtagligt för många att det kan vara en rejäl irritation. Och med Galaxy Z Fold 5 så har det nästan försvunnit helt.

Förbättringen är inte bara tacksam för att det är irriterande. Med tanke på vad Galaxy Z Fold 5 kostar så är det minst sagt problematiskt för både Samsung och konsumenterna om upplevelsen är undermålig på en så viktig detalj som kameran.

FAQ

Vad är shutter lag?

”Shutter lag” är när det är en fördröjning från att du trycker på avtryckaren på kameran till att bilden tas.

Varför är shutter lag ett problem?

Problemet med shutter lag är att fördröjningen mellan avtrycket och att bilden tas kan göra att användaren flyttar kameran så att bilden bli suddig av rörelsen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.