Ubisoft lurade alla – gav Assassin’s Creed Mirage DRM-skydd efter lanseringen

Assassins Creed Mirage

Ubisoft är åter igen i hetluften efter att ha lurat alla som köpt Assassin’s Creed Mirage på PC. Hur kanske du undrar? Genom att släppa uppdatering med det hatade DRM-skyddet Denuvo dagen efter att spelet släpptes.

Det betyder att alla recensioner är baserade på den första, Denuvo-fria versionen. Och det betyder att den som hade sett fram emot ett Denuvo-fritt spel nu får stångas med tanken att prestandan kan försämras rejält.

Kritik mot sämre prestanda med Denuvo

För det är just minskad prestanda som är den största kritiken mot DRM-skyddet. Inte att det finns ett skydd i sig själv (det är så klart väntat att spelutvecklarna vill minska riskerna med piratkopiering, eller hur?).

Never buy a game from Ubisoft on release day

Nämnvärt är att det inte är alla spel som påverkas nämnvärt när de använder Denuvo. Och det finns indikationer på att DRM-skyddet inte alls har den negativa effekten som många tror. Så pass att Huin som köpte bolaget bakom Denuvo tidigare under 2023 nu gör allt för att slå hål på den ”myten”.

Frågan är dock hur mycket det hinner hjälpa Assassin’s Creed Mirage. Troligtvis inte alls.

Ubisoft anklagas för fulspel

Ubisoft anklagas för att inte vara transparenta och att föra konsumenterna bakom ljuset med sin fula taktik. Och det hjälper inte att det senaste spelet i Assassin’s Creed-serien inte har fått överväldigande bra betyg heller. Snarare så ser många spelet som ett halvdant försök att återintroducera känslan från de första spelen, men utan att lyckas.

Berättelsen är inte engagerande förrän i slutet på spelet, karaktärerna som ska lönnmördas är i princip okända för spelaren ända fram tills att de hamnar under bladets egg, och mycket mer.

Samtidigt är det många som gillar spelstilen och faktumet att själva världen har snävats in och blivit mer överskådlig. Bra där Ubisoft, vi behöver inte Valhalla-stora spel med enorma ytor.

Via Tech4gamers

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.